Ausgewählte Publikationen
Haß, U., Kochlik, B., Herpich, C., Rudloff, S., Norman, K.: Effects of an Omega-3 Supplemented, High-Protein Diet in Combination with Vibration and Resistance Exercise on Muscle Power and Inflammation in Old Adults: A Pilot Randomized Controlled Trial. Nutrients 14(20):4274 (2022). [Open Access]
Haß, U., Herpich, C., Kochlik, B., Weber, D., Grune, T., Norman, K.: Dietary Inflammatory Index and Cross-Sectional Associations with Inflammation, Muscle Mass and Function in Healthy Old Adults. J. Nutr. Health Aging in press (E-pub ahead of print) (2022). [Open Access]
Haß, U., Schütte, O., Franz, K., Norman, K.: Dietary Inflammatory Index (DII) – Nützlicher Wegweiser in der praktischen Beratung oder rein theoretisches Modell in der Ernährungsforschung? Akt. Ernährungsmed. 46(3), 174–185 (2021).
Haß, U., Norman, K.: Sarkopenie und Kachexie. In: Plauth, M. (ed.) Ernährungsmedizin in der Gastroenterologie (Kapitel 3). De Gruyter, S. 33-52 (2021).
Herpich, C., Kochlik, B., Haß, U., Weber, D., Grune, T., Norman, K.: Altered Adiponectin Response in Older Women Following Dextrose and High-Fat Dietary Challenges. Mol. Nutr. Food Res. 65(17):2100487 (2021). [Open Access]
Herpich, C., Haß, U., Kochlik, B., Franz, K., Laeger, T., Klaus, S., Bosy-Westphal, A., Norman, K.: Postprandial dynamics and response of fibroblast growth factor 21 in older adults. Clin. Nutr. 40(6), 3765-3771 (2021).
Haß, U., Herpich, C., Norman, K.: Anti-inflammatory diets and fatigue. Nutrients 11(10):e2315 (2019). [Open Access]
Haß, U., Seebeck, N., Markova, M., Hornemann, S., Schupp, M., Heidenreich, S., Ramich, O., Pfeiffer, A. F. H.: Das metabolische Hepatokin Fibroblast Growth Factor-21 (FGF21) wird durch hohe Proteinaufnahme durch eine Harnstoffsynthese-assoziierte Regulation in Leberzellen akut und chronisch herunterreguliert. Diabetologie und Stoffwechsel 14(S 01):S31 (2019).
Haß, U., Schwejda-Güttes, S., Kuhn, K. S., Markant, A.: Einsatz und Nutzen funktioneller Parameter als Endpunkte in klinischen Ernährungsstudien. Akt. Ernährungsmed. 43(3), 162-172 (2018).
Sealy, M. J., Haß, U., Ottery, F. D., Schans, C. P., van der, Roodenburg, J. L. N., Jager-Wittenaar, H.: Translation and Cultural Adaptation of the Scored Patient-Generated Subjective Global Assessment: An Interdisciplinary Nutritional Instrument Appropriate for Dutch Cancer Patients. Cancer Nurs. 41(6), 450-462 (2018).