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Stand: 22.01.2018 01:43:25

Image  Psychophysiologie der Nahrungswahrnehmung

Nachwuchsgruppe Psychophysiologie der Nahrungswahrnehmung (PSY)

Publikationen

Anzahl: 14

Sortiert nach Jahr und alphabetisch nach Erstautor

Nachwuchsgruppe Psychophysiologie der Nahrungswahrnehmung

Originalarbeiten

Hardikar, S., Höchenberger, R., Villringer, A., Ohla, K.: Higher sensitivity to sweet and salty taste in obese compared to lean individuals. Appetite 111, 158–165 (2017).

Höchenberger, R., Ohla, K.: Rapid estimation of gustatory sensitivity thresholds with SIAM and QUEST. Front. Psychol. 8:981 (Open Access) (2017).

Ohla, K., Höchenberger, R., Freiherr, J., Lundström, J. N.: Superadditive and subadditive neural processing of dynamic auditory-visual objects in the presence of congruent odors. Chem. Senses 43, 35-44 (2017).

Amsellem, S., Ohla, K.: Perceived odor-taste congruence influences intensity and pleasantness differently. Chem. Senses 41, 677-684 (2016).

Höchenberger, R., Busch, N. A., Ohla, K.: Nonlinear response speedup in bimodal visual-olfactory object identification. Front. Psychol. 6:1477 (Open Access) (2015).

Crouzet, S. M., Busch, N. A., Ohla, K.: Taste quality decoding parallels taste sensations. Curr. Biol. 25, 890-896 (Open Access) (2015).

Ullrich, S., de Vries, Y., Kühn, S., Repantis, D., Dresler, M., Ohla, K.: Feeling smart: Effects of caffeine and glucose on cognition, mood and self-judgment. Physiol. Behav. 151, 629-637 (2015).

Blechert, J., Meule, A., Busch, N. A., Ohla, K.: Food-pics: an image database for experimental research on eating and appetite. Front. Psychol. 5:617 (Open Access) (2014).

Originalarbeiten (korrespondierender Autor nicht vom DIfE)

Sauer, H., Ohla, K., Dammann, D., Teufel, M., Zipfel, S., Enck, P., Mack, I.: Changes in gustatory function and taste preference following weight loss. J. Pediatr. 182, 120-126 (2017).

Kunath, N., Müller, N. C., Tonon, M., Konrad, B. N., Pawlowski, M., Kopczak, A., Elbau, I., Uhr, M., Kühn, S., Repantis, D., Ohla, K., Müller, T. D., Fernández, G., Tschöp, M., Czisch, M., Steiger, A., Dresler, M.: Ghrelin modulates encoding-related brain function without enhancing memory formation in humans. Neuroimage 142, 465-473 (2016).

Seubert, J., Ohla, K., Yokomukai, Y., Kellermann, T., Lundström, J. N.: Superadditive opercular activation to food flavor is mediated by enhanced temporal and limbic coupling. Hum. Brain Mapp. 36, 1662-1676 (2015).

Toepel, U., Ohla, K., Hudry, J., le Coutre, J., Murray, M. M.: Verbal labels selectively bias brain responses to high-energy foods. NeuroImage 87, 154-163 (2014).

Übersichtsarbeiten

Meindl, M., Ohla, K.: Die Farbe macht den Geschmack. Farbwirkung in der Nahrungswahrnehmung. Ernaehr. Umsch. 62, M163-M169 (2015).

sonstige Arbeiten

Newcomb, R. D., Ohla, K.: The genetics and neuroscience of flavour. Flavour 2:17 (2013).

© 2018 DIfE - Deutsches Institut für Ernährungsforschung. Alle Rechte vorbehalten. // Stand 26.09.2017